Wijkverpleging nodig?


Wanneer u ziek bent, herstellende van een operatie of lichamelijk gehandicapt, kunt u wijkverpleging ontvangen. Om in aanmerking te komen voor wijkverpleging wordt er eerst een beroep gedaan op uw eigen zelfredzaamheid. Dit betekent in de praktijk dat u eerst in uw eigen omgeving moet kijken of er familie, buren of vrienden zijn die u kunnen helpen. U kunt ook een beroep doen op vrijwilligers voor bijvoorbeeld het doen van boodschappen. Of u kunt uw vraag stellen bij een buurthuis of een welzijnsinstelling bij u in de buurt. Dit zijn algemene voorzieningen om u te ondersteunen bij uw vraag.

Pas wanneer het u niet lukt om uw hulpvraag met uw omgeving, voorzieningen en of hulpmiddelen op te lossen, dan kunt u een melding van uw hulpvraag doen bij Wijkzorg Samen Doen. Samen met u zullen we kijken hoe wij gezamenlijk de hulpvraag kunnen oplossen.

Verzorging thuis.
Indien u tijdelijk of langdurig hulp nodig heeft bij uw dagelijkse persoonlijke verzorging kunnen onze verzorgenden u op allerlei manieren helpen. Bijvoorbeeld bij het wassen, douchen, aankleden, scheren, ogen druppelen en het toiletbezoek. Maar ze geven ook voorlichting over woning- aanpassingen en medicijngebruik. Bovendien begeleiden zij uw naasten en leren hen omgaan met uw beperking.

Verpleging thuis. 
Wij bieden verpleging aan in opdracht van een arts d.m.v. een uitvoeringsverzoek. Het team van verpleegkundigen en verzorgenden staat klaar voor o.a.: wond- en stomazorg, injecteren, bloedsuiker meten, medicatie uitzetten en toedienen, blaasspoelen en katheteriseren, geven van sondevoeding, compressietherapie enzovoort. Daarnaast geven onze medewerkers informatie over chronische ziektes en aandoening zoals diabetes en COPD, advies en instructie over o.a. medicijngebruik of het aanleren van voorbehouden verpleegtechnische handelingen.

De verpleging is gericht op herstel of voorkoming van verergering van de aandoening of handicap. Het gaat daarbij om: het uitvoeren van verpleegkundige handelingen; signalerende, begeleidende en voorlichtende taken; het oefenen in zelfzorg, bijvoorbeeld leren injecteren of leren omgaan met zelfzorgapparatuur. Alle verpleegtechnische zorg die geboden wordt in het ziekenhuis, huisartsen praktijk of thuis situatie valt onder de ZVW.

Kosten. 
De Wijkverpleging valt sinds 2015 onder de Ziekteverzekeringswet (Zvw). Daarin geldt dat u voor wijkverpleging in 2015 geen eigen bijdrage en geen eigen risico betaalt. Onze wijkverpleegkundigen doen zelf de intake en indiceren uw zorgvraag. U heeft voor wijkverpleging geen CIZ indicatie meer nodig. Ook uw huisarts, specialist, transferverpleegkundige kan de zorg bij onze wijkverpleegkundige aanvragen.

Meer weten?
Heeft u nog vragen of wilt u meer informatie over wat Wijkzorg Samen Doen voor u kan betekenen? Neem dan contact open met één van onze zorgconsulenten bij u in de buurt. Dit kan telefonisch via het algemene telefoonnummer van Wijkzorg Samen Doen tel: 020-3542492.

Wijkverpleegkundige spreken?
Als u de wijkverpleegkundige telefonisch wilt spreken maakt u hiervoor een terugbel afspraak bij de assistente. Zij noteert uw gegevens en de aard van uw klachten. In de middag wordt u door de wijkverpleegkundige teruggebeld.

Bel mij terug

U heeft vier mogelijkheden om contact met ons opnemen om direct zorg aan te vragen.

- ons te bellen via 020-3635062
- faxen naar 020-3639993
- uw nummer achter te laten via het bel me terug formulier.
 
Wij helpen u graag op weg!
Onze medewerkers staan klaar om al uw vragen te beantwoorden. Voor spoed kunt u ons bellen op 020-3635062 en als u geen haast heeft dan kunt u via het contactformulier uw vraag stellen, wij beantwoorden uw vraag van harte.
Wij hebben handige handreikingen en tips ter bevordering van uw zelfredzaamheid beschikbaar gesteld. Hopende dat dit uw zelfredzaamheid versterkt.

Huisartsen

Zorgchoach

Ziekenhuizen

Zorgaabieders

foto

Wij zijn lid van

Logo van vereniging Spot
Beeldmerk SBB erkend Leerbedrijf